Är båten inte lika rolig idag som den var när du först köpte den? Kanske använder du den inte så mycket som du trodde eller så är det helt tvärtom, och du vill uppdatera till en nyare modell. I dessa situationer kan det vara lägligt att fundera på att sälja. Genom att sälja din båt slipper du förvara ett större fordon som inte kommer till användning och kan använda pengarna till en ny båt eller till något helt annat.

Att äga en båt blir allt mer populärt och därför är det också en större konkurrens på andrahandsmarknaden. Fler och fler säljer de båtar som de har köpt och orsakerna bakom kan vara många. Om du ska sälja din båt är det alltså viktigt att du ser till att din annons verkligen sticker ut ur mängden, och vi kan lova att det inte är det allra lättaste.

Optimera båtförsäljningen

Om du ska sälja eller köpa en bil kan du ta hjälp av Riddermark bil för att göra en riktigt bra affär. Företaget kan hjälpa dig att sälja din bil och få ut så mycket pengar för den som möjligt. Här kommer de också ut och hämtar bilen från dig, så du slipper ta dig iväg någonstans. I dagsläget erbjuder företaget dock ingen säljtjänst för båtar, vilket betyder att du kommer behöva hantera försäljningen på egen hand.

Rensa ut båten – Precis som vid en bostadsförsäljning är det viktigt att din båt är ordentligt städad och rensad innan du ska fotografera eller låta spekulanter titta på den. Även om du har köpt många häftiga tillbehör är det rekommenderat att inte låta allt ligga framme. Låt istället båten tala för sig själv och informera om eventuella tillbehör genom att prata med spekulanterna istället.

Ta snygga fotografier – Första gången som potentiella köpare kommer att lägga ögonen på din båt är i annonsen och då är det viktigt att du har tagit riktigt snygga bilder. Försök att fotografera båten när det är riktigt fint väder ute och skippa bilder som är suddiga eller tagna i dåliga vinklar.

Gör båten opersonlig – Det här är faktiskt ett av de bästa knepen för att få båten såld. Dina spekulanter måste kunna föreställa sig själva på båten och det blir otroligt svårt om du har för personliga föremål ombord. Plocka bort fotografier, tidningar, tandborstmuggar, dekorationer eller saker som kan väcka anstöt. Föreställ dig att din målgrupp är precis vem som helst och inred därefter – opersonligt!

oktober 26, 2020

hamilton