Att transportera sig från en plats till en annan kan för många vara en ganska tråkig upplevelse, men ofta är det ju slutmålet som gör resans möda värd. En del av oss tycker dock att själva resan är rolig, exempelvis om man tycker om att köra bil eller att åka flygplan. Ofta är man ju ganska instängd på sådana transportmedel och kan därför inte röra sig som man vill och man får sitta trångt.

Om man däremot reser med en båt, så har man oftast skaplig eller bra yta att röra sig på, om man bortser från mindre båtar som exempelvis en eka. Åker man på ett stort kryssningsfartyg finns det till exempel plats så det räcker och blir över samtidigt som det finns mängder med aktiviteter att hitta på. Även mindre färjor och båtar kan ha tillräckligt med utrymme så att man i alla fall kan resa sig upp och sträcka lite på benen.

Har man en egen båt kan man dessutom passa på att njuta av så mycket annat när man är ute på böljan blå. Har man en motorbåt kan man snabbt ta sig ut på öppet hav och njuta av den frihet som erbjuds. Dock är ju bensinen ganska dyr i nuläget, vilket gör att man kanske inte kan vara ute med båten lika ofta som man vill. Till bilar har det ju kommit bilar med laddhybrid och det är säkerligen bara en tidsfråga innan det är möjligt att skaffa en sådan till din båt också.

Vad är det då för frihet som erbjuds ute på havet eller sjön? Vad kan man göra för att få tiden att gå eller för att känna sig avslappnad. Läs vidare så kommer ett par bra exempel på saker du kan göra när du är ute med din båt.

Så passa på att ge dig själv lite fina minnen nu när våren och sommaren är i antågande.

april 12, 2019

hamilton