Tänk vad fantastiskt härligt det skulle vara att ge sig ut på öppet vatten. Att låta vinden blåsa igenom ditt hår och titta ut över en sjö eller hav utan gränser? Kanske har du hunden med dig i båten, en familjemedlem eller alla vänner? Det råder ingen tvekan om att båtlivet intresserar många svenskar och tack vare att det finns så mycket vatten i och runtomkring landet är det lättare att komma ut och iväg.

Majoriteten av alla människor som funderar på att skaffa en båt lägger otroligt mycket vikt i valet av båt. Det är naturligtvis väldigt bra och viktigt. Du måste se till att du köper en båt som du kommer att bli nöjd med och som passar för just ditt sätt att leva. Det finns däremot en annan sak som är minst lika viktig att tänka på och det är hur du ska finansiera ditt köp. Väljer du att bara titta på båtar i lyxklass (som du vet att din ekonomi inte håller för) är det risk för att du står utan båt i slutändan. Väljer du däremot att sätta upp en tydlig budget redan från start kommer du också lättare att kunna hitta ett riktigt bra alternativ för dig. Det gäller att vara tydlig med vad du letar efter, oavsett vilken priskategori du kan hantera.

Finansiera med ett lån

Att låna pengar för att köpa en båt är det absolut vanligaste sättet att finansiera. Hos https://lanakuten.com kan du hitta riktigt bra lån som kan hjälpa dig hela vägen eller åtminstone en bit på vägen (beroende på hur dyr båt du är ute efter och hur din kreditvärdighet ser ut). Med ett lån har du möjlighet att köpa båten på en gång, även om din egna inkomst inte räcker till. Det här har gjort det möjligt för fler personer att förverkliga sina drömmar. Har du redan flera smålån idag så se till att samla dessa i ditt nya lån. På så vis blir du av med gamla skulder och kan jobba på att betala av bara ett lån och en ränta. Låneakuten erbjuder lån upp till 150.000 kronor. Kom ihåg att lånade pengar alltid behöver betalas tillbaka och att det är viktigt att du lånar ansvarsfullt.

Finansiera med sparade pengar

Det tveklöst bästa är om du kan spara ihop pengarna som du behöver för att köpa din båt, men vi vet att båtar kostar en del och att spara är inte ett alternativ för alla. Fördelen här är ju att du slipper ha någon återkommande avbetalning till banken och på så vis behöver du heller inte fundera på ränta. När du har betalat för båten är den helt och hållet din.

januari 28, 2020

hamilton